Žampionový Stroganov

Výborný, rychlý recept, prostě přesně takový, jaké mám ráda...

Není můj, našla jsem ho na Instagramu, na profilu david v kuchyni 

Na dvě větší porce budeš potřebovat:

 

400 g žampionů
1 střední červená paprika
1 střední červená cibule (ale i s bílou je dobré, když červená zrovna není )
1 jarní cibulka, nebo pažitka
200 ml vývaru nebo vody
200 ml smetany na šlehání
2 lžičky rajčatového protlaku (i víc)
1 lžíce sladké papriky, chilli podle chuti, sůl, pepř,
olivový olej, rýže

Nakrájej si žampiony. Taky cibuli a papriku na kostičky. 

Rozpal pánev s olivovým olejejm. Přidej žampiony a opékej 2 minuty.

Přihoď nakrájenou cibuli, opékej další dvě minuty.

Přidej protlak, restuj další minutu

Přisyp sladkou papriku, krátce prohřej a zalij vývarem (vodou) a smetanou

Dochuť chilli, pepřem a solí.

Na středním plameni nechej vařit do zkoustnutí.

No a na poslední minutu řidej kostičky červené papriky. Pak už jenom vypni sporák a vmíchej jarní cibulku nebo pažitku

Já ještě na uhlazení a zjemnění chuti přidávám kousek másla. 

Podávej nejlíp s rýží

Dobrou chuť!